Sunday, November 25, 2012

LIBK Zon Utara 2012 UiTM Kedah dalam kenangan


4 hari telah berlalu..Alhamdulillah dan syukur ke hadrat Ilahi, segala jerih payah saya bersama rakan seperjuangan yang lain seramai hampir 300 orang dari 5 kampus UiTM cawangan Perlis, Kedah, Pulau Pinang, Perak dan negeri Sembilan..akhirnya dengan izin Allah kami dapat bertahan selama 12 hari bagi mengharungi segala cabaran dan rintangan yang seharusnya menjadi tanggungjawab kami untuk dipimpin untuk menjadi pemimpin pada generasi akan datang sebagai seorang Komander Kesatria UiTM. 

Selama 12 hari bermula 10 November hingga 21 November 2012, kami diuji dari segi mental dan fizikal, dari berkawad di tengah panas terik hinggalah ke aktiviti ikhtiar hidup merentasi hutan belantara. Hal itu mengajar kami untuk mengenal erti tidak mudah putus asa dan berfikiran positif. Sifat kesabaran, bersungguh-sungguh dan berperikemanusiaan harus ada dalam diri untuk menjadi seorang pemimpin dan jurulatih yang dihormati.

LIBK kali ni kami memegang prinsip ONE for ALL, ALL for ONE. Kerjasama ahli dalam setiap platun diambil kira. Kalau sorang salah, sorang je yang kena denda, bukan one for all, all for one lah kan? Jangan kata halfway position, sampai berguling-guling atas jalan tar yang panas pun ada ! ^__^  BK kena kuat ! Tapi badan sakit-sakit jugak :)

Jangan terkejutlah sepanjang kem LIBK ni sekurang-kurangnya 4jam sahaja untuk tidur. Selebihnya dengan aktiviti yang dijalankan. Kena regging dengan komander atau jurulatih memang menjadi kebiasaan. Komander ni ala ketenteraan, jadi kita kena biasakan diri untuk mengharungi perjalanan sebagai seorang Komander di kampus pula. LIBK adalah satu permulaan atau platform bagi Bakal Komander sebagai persediaan untuk menjadi seorang pemimpin pada masa akan datang.

Tapi apa yang perlu diingatkan kepada diri sendiri dan rakan-rakan yang berjaya menjadi Komander Baru, pesanan daripada senior kita, jangan kita sekadar mengejar pangkat semata-mata, ingat kita ada tanggungjawab yang besar yang menanti.


Platun 3 sentiasa dalam ingatan. Kita senang sama-sama, sakit sama-sama, sesat dalam hutan sama-sama, suka duka bersama. Walau kita berlainan kampus, itu bukan penghalang bagi kita untuk terus berusaha dalam platun kita. 
Ehh! Kembar Bella mana?? I miss you Achaa ! ^__^
 Gambar ini diambil sebelum kami dijemur di tengah panas okayy :)

Kita naik bukit turun bukit sama-sama, pergi PI berzikir sama-sama, kena denda sama-sama, halfway position, PT10 3 kiraan 1 sebanyak 30 kali, lompat katak, airbone position..apa lagi nak? kau mintak aku bagi :)

sekarang dah bagai langit dan bumi. Tapi takpe, sekejap je tu :) Yang penting pengalaman yang kita dapat kat sana :)


Platun 3. Hujung kiri, Cik Hafees, hujung kanan, Cik Izar dan di tengah-tengah jurulatih kami, Che Ard .
Alhamdulillah sekarang kami KRM, Komander Rendah Muda :)
Insya Allah panjang umur kita jumpa lagi kawan-kawan. Take care oulss.
Rindu semuaaaa

"Pacak tumit lenggang paras, pacak tumit lenggang paras.. 
pacak..pacak..pacak jangan malas !
nanti komander marah, nanti BK susah..
Kiri, kanan, kiri, kanan, 
kiri, kanan, kiri, kanan,
kiri, kiri..kiri kanan kiri.."

Selamat kembali ke kampus ! ^__^


Friday, November 23, 2012

Keputusan peperiksaan akhir semester 1 Jun-Oktober 2012


Cuak tak cuak..keputusan peperiksaan akhir semester satu kini berada di hujung jari. Bak kata orang, sebanyak mana usaha kita, sebanyak itulah yang kita dapat..kan kan? Setelah 4 bulan lebih berhempas pulas memerah otak, berdoa dan bertawakal (tapi ber-facebook jugak sepanjang masa..hehe) akhirnya...eh, nanti dulu !

mula-mula classmate Bella, IYQA merangkap teman baik yang semangat sangat nak tahu result Bella ni. "Bella, Bella ! Iyqa nak no matrik ngn nombor IC Bella ! Iyqa nak tengokkan result untuk Bella". Haa, dah la time tu Bella tengah mamai baru bangun tidoq..ish ish. Iyqa saje tau. ;) 

memang kurang percaya pada mulanya bila Iyqa bagitahu keputusan tu, ye la, carry marks bukan banyak mana pun, jawab exam paper lagi ntah pape. So ape lagi, Bella terus bergegas la ke CC untuk lebih lanjut. T___T  So inilah yang Bella dapat . . Tangkap guna telefon je.


Huh. Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi, keputusan yg Bella dapat ni betul-betul yang tak 
dijangka, walaupun tak sehebat rakan-rakan lain yang hampir ke pointer 4 flat, tapi Bella tetap bersyukur sebab sepanjang Bella menduduki peperiksaan, Bella tengah patah hati. Allah sahaja yang tahu. Ya, betapa bodohnya Bella waktu itu Bella patah hati kerana lelaki. Tapi Bella tahu itu adalah ujian yang besar buat Bella waktu itu dan ternyata, kekecewaan itu sebenarnya telah memberi satu semangat yang besar untuk lakukan yang terbaik. Tapi takpe, Bella lakukan semua demi mak dan abah yang sentiasa doakan kejayaan Bella. Lagi-lagi mak Bella yang bersusah payah membesarkan Bella selama ni bersama adik sebagai ibu tunggal. Bella bukan nak bangga atau riak, tapi inilah satu permulaan bagi Bella untuk meneruskan perjalanan sebagai seorang pelajar dan banyak lagi cabaran yang perlu Bella tempuh. Bukan Bella sorang je.. Dan berharap anugerah Dekan yang bakal Bella dapat nanti adalah hadiah yang bermakna buat mak dan abah. Insya Allah..Bella sayang mak dan abah. :) 

Buat rakan-rakan yang dapat DL tahniah Bella ucapkan dan yang lain-lain mari kita sama-sama berusaha untuk meningkatkan pointer untuk semester yang akan datang. Chaiyook !! :D


Monday, November 5, 2012

Life should be better.

Today is Monday, 5th November 2012. I just have 3 days more before I leave Selangor and I need to come back to my second home, Arau on Thursday night. Pejam celik pejam celik, I already have a semester break almost 3 weeks! Damn fast. Time goes like Ferrari. Hurm..

Then, I'll be struggling for LIBK (Latihan Intensif Bakal Komander) for two weeks from 10th to 21st November at Merbok, Kedah. Well, I am just an ordinary person who also have a BAD attitude ! -___- yes. LAZY. You don't have feel it? That's perfect !


"Come on babes ! You must face it ! Lets overcome this. Not good for your health okayy. Please back to normal and have a better and better life instead. Behave yourself, think positively and cheer up your life to become a happily person. Where there's a will, there's a way."

See? Your heart say that. Please, listen to your heart. Oh Allah, please give me a strength to going through all the obstacles and challenges. I hope I can do that. YOU are always in me. Amiin.


Sunday, November 4, 2012

I AM SORRY.

Dear, 
Thanks to be understand me what I have face now,
with my situations and problems.

Dear, 
I know you were sad,
I've made the last minute decision yesterday.
And you said, "Its okay. I understand you."
But Allah knows what is inside your heart.
He knows your feeling.
even though I could not see it, but I can feel it.
YES, I can feel it.

Dear,
Dont be sad we cant meet today, 
there's an another chance waiting for us sooner.
Insha Allah, IF ALLAH WILLS.

Dear,
Thanks again to make my life happy now and guide me to be the best.
You always say that you want to be the best for me.
ALWAYS.

Dear,
As long as you are with me,
I will be with you,
and my mom blessed us.
I hope you love me because of ALLAH,
to get His blessing too.

Dear,
waiting for me..
And,
I am truly sorry for everything.

LOVE, your B.

Saturday, November 3, 2012

The new single by Faizal Tahir - Biar



--The new single. Written by Omar K and Faizal Tahir. Live in one shot. No edits!--

with lyric.... =)

FAIZAL TAHIR - BIAR

Biar lena berlabuh
Biar sakitnya sembuh
Biar menghapus semua rasa yang merapuh

Biarkan aku sendiri
Biar senyum kembali
Biar ku sentuh jari jemari pejamkan mata

Biar saja airmata menangis terus menangis
Biarkan lepas semua rasa perih…perih yg manis
Biar saja airmata mengalir terus mengalir
Biar habis semua dibahuku

Jangan mahu sendiri jangan dibiar mati
Bawa ke mari hati kesini..pejamkan mata

Biar saja airmata menangis terus menangis
Biarkan lepas semua rasa perih…perih yg manis
Biar saja airmata mengalir terus mengalir
Biar habis semua dibahuku

Bagai mimpi terindah lepaskan dirimu dalamku.. taman kamu
Biar ku memberi cinta yang kan membawamu ke syurga

Biar saja airmata menangis terus menangis
Biarkan lepas semua rasa perih…perih yg manis
Biar saja airmata mengalir terus mengalir
Biar habis semua dibahuku

Biar saja airmata menangis terus menangis
Biarkan lepas semua rasa perih…perih yg manis
Biar saja airmata mengalir terus mengalir
Biar habis semua dibahuku

Biar lena berlabuh
Biar sakitnya sembuh


happy watching ^___^



Friday, November 2, 2012

7 Steps in the Decision-Making Process.


Assalamualaikum...

In our daily life, we will not escape from any problem and in other time we need to make decision in resolving a problem.


There are seven steps to make decision in decision-making process with a simple situation. I use this situation based on my own understanding in these steps that I've learnt in management course.

1- IDENTIFYING OPPORTUNITIES AND DIAGNOSING PROBLEMS
The situation : My mom and dad just have bought a new car for me as a birthday present. They want me to take a driving license but I feel so doubtful to drive the car because of increases of accident rates in Malaysia. In that case, I think it was so scary :-(

2- IDENTIFYING OBJECTIVES (goals)
My mom and dad said it is easily for me to going anywhere by own transport since my age almost to twentieth.

3- GENERATING ALTERNATIVES (by creativity and imagination)
    I have 3 alternatives that I need to consider:
      i- follow my parents request
     ii- follow my heart - I say NO
    iii- just keep quiet and say nothing

4- EVALUATING ALTERNATIVES (+ve and -ve by cost, risks, benefits and quality desire) 
 +ve
 i- my parents will happy with my decisions and i can go anywhere.
   -ve
 i- safety risk on road

  +ve
 ii- my heart will satisfy with my own decision in saying NO
  -ve
 ii- my parents are disappointed 

 +ve
 iii- none
 -ve
 iii- no decision can be made


5- REACHING DECISIONS (give the reason)
After I considering all those alternatives, I prefer to choose to follow my parents will because I want they are happy with my decision and I can try new experience in life.

6- CHOOSING IMPLEMENTATION STRATEGIES
Firstly, I must think positively. There's a will, there's a way. BE BRAVE !
Secondly, I need to take a driving license.
Lastly, do not miss to always prays to ALLAH so that the decision have been made is the best and I can face it calmly.

7- MONITORING AND EVALUATING 
From the implementation strategies, my parents are so happy. I have my own car and hopefully I will not to burden them. 


We hope with these steps can help us in making the best decision in our daily life :)


Thursday, November 1, 2012

Halloween Nightmare with Learning Disables.

Assalamualaikum .

Last Tuesday on 30th October 2012, I have been invited by my ex-school mate, Nasrul Fareed to attends his university event, Halloween Nightmare and at the same time having a donation to Learning Disables by GOLD (Generating Opportunities Learning Disables) at Sunway University.




Those are the handwork by Learning Disables such as mugs, bookmarks and key chains. 

 


One of the ghosts was hang around the booths. 



Rafi and Hasim (wearing red t-shirt) are some of Learning Disables.


This coupon used for buy a set of lunch, any deserts, to play game and to enter the haunted house. When we buy bought this coupon at the same time we donate to them (Learning Disables). 
Oh, the haunted house? Its has been a long time  to enter it. But I think its not scary enough. Haha. 


my friend, Nasrul and..


he conducted his booth, Resident Evil :)




my bestie ^___^ not bf okay :) heheh



Friday, October 26, 2012

Salam AidilAdha buat semua.

Assalamualaikum wbt

Alhamdulillah, marilah kita sama-sama merafakkan kesyukuran kepada Allah SWT dengan limpah kurnia dan izin-Nya, sehingga saat ini kita masih lagi bernafas untuk kita terus beribadah kepada-Nya. Subhanallah. Jadi hari ini 26 Oktober 2012, Jumaat bersamaan 10 Zulhijjah 1433 Hijrah merupakan hari bersejarah bagi umat Islam seantero dunia bagi memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim a.s menyembelih anaknya, Nabi Ismail bagi mencari keredhaan Allah. Sesungguhnya Allah SWT itu sentiasa menguji tahap kesabaran  dan keimanan hambaNya dalam menunaikan suruhanNya seiring dengan godaan-godaan syaitan yang laknatullah. Nauzubillah..

Ingin mengetahui dengan lebih lanjut kisah Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail? Klik di SINI (I LUV ISLAM)



Tidak lupa kepada jemaah-jemaah Haji yang menunaikan rukun Islam ke-5, semoga mereka memperoleh haji yang mabrur. insya Allah, Amiin.. :)


p/s: hari ni Bella masak rendang guna dapur kayu. Hihi. memang jimat gas lah. =)
















Friday, October 19, 2012

End of first semester :)

Assalamualaikum..

Finally..i've finished my first semester from 2nd June until 15th October 2012 as a Mahasiswi at UiTM Arau, Perlis.
Alhamdulillah.
After struggling in final examination,
Now I'm at home ^__^ HAPPY HOLIDAY dear friends ! :) I'm gonna missing you guys and InsyaALLAH we'll meet again on next semester in same group/class okay. Take care :D 


we are in LT (Lecture Theater) 

Iyqa, Fieda, Naddy, me:) and Elina. 
LOVE YOU gegurlss! ngee :D

and 
those are my lovely classmates :) 

Naddy, Aina, Fieda, Qira, Dinie, Aini, Meera, Fatin, Wanie, Zana, Artin, Syakila, Ekin, Faiqah, Nadz, Maz, Ade, Haswan, Ady, Iyqa, Elina, Azfar, Ammar, Aliff, Hafiz, Tyra and Qila.

BMD1Ab always in me, a happy family :)


QIRA (black hijab), my first friend since we met at UPM Bangi ;)

another in reminds,

my room in Kesinai 3

with them :)

LOVE.

unforgettable to my sweetie, 
QIRA ROSLI
i miss you sayang :D

our English lecturer, MADAM NIK SURIA
Her motherly advise must be remember till end okay ;)


^___^
Can I say that I LOVE YOU all? 


Tuesday, October 16, 2012

Kisah cinta lagi ^__^


Assalamualaikum..

Antara pengisian di bawah ini diambil pada satu halaman di Facebook. Menarik untuk dikongsikan..

CINTA
(sebelum kahwin)
C = cubit kiri, kanan rasa.
I = impian indah ibarat syurga.
N = nikah impian utama.
T = taat setia membawa bahagia.

A = awal dan akhir bersama-sama
(selepas kahwin)
C = cuka yang dituang pada luka.
I = iblis yang merosak minda.
N = nafsu semata-mata.
T = tuba yang dibalas semula.
A = api dalam neraka.


kadang2 cinta
C= cuma
I= ingin
N= nikmati
T= tubuh
A= aku

KASIH :
(sebelum kahwin)
K = kongsi semua suka duka.
A = abang adik, ayang anja.
S = sumpah janji di bibir sentiasa.
I = istana bahagia dah dicipta.
H = hatiku hatimu jua.

(selepas kahwin)
K = kaki tangan naik kat kepala.
A = abuk pun tara, nak makan apa??
S = simpati langsung tak ada.
I = ironi membakar jiwa.
H = hidup mati sama je.


SAYANG :
(sebelum kahwin)
S = sikit-sikit SORRY, sikit-sikit SORRY, mengada!
A = asal free mesti nak jumpa.
Y = you lap me, I lap you!
A = apa saja sanggup diduga.
N = nak itu, nak ini... mesti dapat.
G = gula-gula, coklat, teddy bear hadiah utama.

(selepas kahwin)
S = salah sikit kiamat dunia.
A = air tak sedap, basahlah mata.
Y = yang betul dia je.
A = ada takde, bagi anak reti la.
N = nak dilawan, digelar derhaka.
G = gaduh sampai lebam.

HATI :
(sebelum kahwin)
H = hanya dikau yang daku cinta.
A = air paip pun manis macam gula.
T = tak jumpa sehari boleh jadi gila.
I = igauan indah tak terkira.

(selepas kahwin)
H = hantu jembalang lagi sempurna.
A = air mata jadi teman setia.
T = tempat mengadu dah tak ada.
I = ikut hati mati, ikut rasa binasa.

serius, statement ni buat orang takut nak kahwin je kan? -.- tapi memang lumrah kehidupan selepas kahwin ye tak? Amboi. . Macam lah Bella ni pernah mengalaminya kan? Tapi memang benarnya situasi sebegini.. orang-orang tua selalu kata, "mula-mula kahwin memanglah manis, kentut pun wangi.. kalau dah bertahun-tahun..tengoklah.. kita dah lama hidup, tahu lah......"

Amboii.. bab kahwin ni mana boleh buat main-main makcik. Satu doa tu. Kalau niat kita kahwin untuk mendapat keredhaan Allah dan zuriat yang baik, insya Allah bahagia kan? tapi Bella belum jumpa calon yang sesuai.. macam mana ni? Haha. Relax je la..belajar pun belum habis lagi. Kita bersahabat lagi best kan? :)

Macam mana pulak situasi orang bercinta? wah..mesti ada di antara kalian ni bercintan cintun sampai putus cinta kan? Tak payah nak sedih sangat la, kumbang bukan seekor, bunga bukan sekuntum. Semua orang ada kebahagiaan masing-masing. Kalau dah takda jodoh dengan orang tu, Insya Allah jodoh kita dengan yang lebih baik kan? Kita tetap bahagia bukan ? Bukan ayat untuk menyedapkan hati, Bella pun pernah mengalaminya..sekadar pendapat dan ia adalah sesuatu yang telah membuka minda Bella. Bila kita rasa chemistry atau keserasian kita makin berkurang dengan seseorang tu mungkin itu jalan yang terbaik daripada terus saling menyalahi dan menyakiti. Kita tak boleh paksa hati kita untuk teruskan. Mungkin Allah telah memberi ruang pada kita untuk mengkaji diri sendiri dan adakah cinta sedemikian yang kita mahukan sebenarnya? 

Dan pada pendapat Bella sendiri, Bella rasa lebih tenang dan selesa dengan kehidupan sebegini. Seriously, Bella rasa something yang lain sangat kalau dibandingkan bercinta dulu. Kita bukan nak menyalahkan pihak lain sebenarnya, ini melibatkan diri sendiri. Macam Bella sendiri, kehidupan single sebenarnya akan mengajak kita untuk lebih dekat kepada Tuhan. Kalau kita sukakan seseorang pun, biarlah kita bersahabat dahulu. Dalam masa yang sama, kita tak hipokrit, dosa tak melayang. Tentang jodoh, biar Allah yang tentukan. Insya Allah, sudah tiba masanya, ON ajelah ;) 



Steamboat time !!


Assalamualaikum..

my lovely roommate, Mira manja :) has been tagged me :) 
kamsahamnida, dongsang! sarangheyoooooo~ 


 



Sharing is caring okayy and I would like to sharing our memorable moments together at Steamboat restaurant in Arau, Perlis last night!

my roommates, Mira and Nad :) they are always cheering our room :D
Love both of you !

Nad with her 2nd "home'' room mate, Marni :P


 Lily :)


and....Ain :D


Nyum nyum ~
steamboat.. beef, chicken meat, crab ball, sausage etc..bla bla bla







practices eating with chopstick :D 



^___^

sayonara ! see you on next semester. Take care girls :)

Sunday, October 14, 2012

Cinta Zaman Sekarang



Cinta itu terlalu subjektif. Cinta adalah suatu perasaan yang dianugerahkan Tuhan yang tak ternilai harganya malah cinta juga memberi kita kebahagiaan, kegembiraan dan kenikmatan yang tidak mudah diungkapkan dengan kata-kata. Sukar bagi kita mendalami erti cinta yang sebenar-benarnya. 



Namun hakikatnya zaman era globalisasi kini kebanyakan masyarakat menyalahgunakan perasaan itu terutama cinta terhadap manusia. Memang cinta itu indah. Manusia sememangnya layak untuk mencintai dan dicintai. Tapi cinta zaman sekarang semua cinta yang merosakkan. Cinta yang membawa kepada kemudaratan diri sendiri dan merendahkan martabat agama itu sendiri. Cinta nafsu semata-mata. Kenapa semua tak sedar? Kenapa bila dah terjadi baru nak menyesal, baru nak menunding jari kepada orang lain? 





Mungkin bicara ku ini akan membuat orang sakit hati, tapi sampai bila? Tanda-tanda kecil kiamat sudah ternyata, penzinaan makin berleluasa. Serius, bukan nak emo pagi pagi buta ni, tapi bila terbaca alkisah tentang pembuangan bayi di dada-dada akhbar mahupun di alam maya, rasa sebak dan kecewa menggelumang diri. Kasihan pada makhluk Allah yang tak berdosa dicampak dan dibunuh. Di manakah sifat keperimanusiaan itu? Tidak takutkah pada Allah? Sedangkan haiwan lagi menyayangi anaknya. Subhanallah. Bertaubatlah sebelum terlambat. Sesungguhnya Allah sentiasa membuka ruang bagi hambaNya yang ingin bertaubat.



Namun kita sebagai manusia biasa (termasuk saya) yang banyak kekhilafannya hanya mampu berdoa agar iman di dada kita sentiasa kuat bagi menghadapi dugaan dunia yang penuh pancaroba. Tak guna ada kekasih kalau sekadar untuk suka-suka. Biar niat di hati untuk menikahinya dan dalam masa yang sama, lindungi dirinya dari perkara-perkara yang mendatangkan dosa dan merendahkan martabat serta harga diri. Biar hina di mata manusia, tetapi MULIA di sisi ALLAH. Insya Allah..

Maafkan segala kelanjuran kata-kata yang mengguris perasaan sesiapa. Tiada niat di hati untuk menghina atau menjatuhkan air muka sesiapa. Manusia punya pendapat masing-masing kan? Anda juga :)

Eh? cinta kalau dipupuk selepas nikah...lagi SWEET kan? =)

sumber: melayukini.net


Assalam..


Saturday, October 13, 2012

Please be nice, Bus. Maths!


Assalamualaikum..

Time now showing at 1.35 pm but I still feels sooooooo...
.
.
.
.
.
.
.

my daily routine after lunch -_____-'
there are 10 chapters that I need to cover for Business Mathematics subject..
hurmmm....please be nice with me dear =,=

''Ya Allah, Kau berkatilah ilmu yang kupelajari ini, Kau lancarkanlah pembelajaranku, kuatkan lah ingatanku ini dan permudahkanlah diri ini untuk menjawab peperiksaan dengan jayanya. Amiin..''


I'm Back :)

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, after a year I leave this blog without footnotes, and finally...finally I returned "home" with a new life, a new situation and a new experience. 

As my last post dated on 2 April 2011. Hmm...a quite long here -,- 
Almaklumlah sekarang aku berada di suatu alam yang baru iaitu universiti. Syukur ke hadrat Ilahi dengan jayanya aku dapat merealisasikan impian orang tua ku untuk melanjutkan pelajaran ke menara daging gading. Aku mula pengajian pada 2 Jun 2012 sebagai mahasiswi di UiTM Arau, Perlis. Hmm, tercapai juga impian aku nak belajar jauh-jauh. 
Utara saya mai naa..


Hahah, one more thing, my dreams to studying in ..
O_O 
.
.
.
.
.
.
Err...yes i got it !!
.
.
.
.
.
.
.
.
.

and i dont know how can I interested on this. Science ICT student turns to account student?
How could that happen? 
Tepuk dada tanya hati :)

And now I'm just little busy for my last final exam paper, Business Mathematics ^_^
4 papers are done and so far Thanks to ALLAH as He helps me in brainstorming for the examination, of course. 
Many obstacles and challenges that I faces here until now and as a student, I need to be more open-minded with all situations. Always be smile okay? Life must be go on and we have a long journey until we die.

aku dah tak sabar nak balik meyh, 4 days more to go..wee :D

rindu kat mak, abah, adik, meow2, baby angkat, rakan2, jiran sekampung dan lain lain lagi.

**sayang kalian ketat2**

My photo
Puchong, Selangor, Malaysia
Hamba Allah. Currently studying at UiTM Perlis, Malaysia. Alhamdulillah, 2nd year Banking student. I'm Malaysian. Thanks for viewing here! :)