Thursday, January 27, 2011

Lambakan laman sosial.

Salam 1 Malaysia =)

Kalau kita lihat laman sosial sekarang ni masing-masing berlumba nak buka akaun. Ye lah, dengan benda alah ni la kita nak berhubung dengan kawan-kawan, guru-guru sekolah, sanak saudara, teman istimewa kita....ye dak? ha, dengan omputih, om Bangladesh atau dengan makhluk mana-mana pun kat Bumi ni pun kita boleh berhubung. Kiranya boleh jumpa kawan baru la :) Ade orang tu pulak, dengan adik-beradik kat rumah pun nak chat jugak, sebab masing-masing ada laptop. Fungsi laman sosial ni memang banyak. Tak perlu disebutkan kat sini pun ramai dah tahu.

Antara yang popular ialah Facebook.


2. Myspace dengan perubahan terbaharunya. (takde la baru sangat)


3. Twitter - The best way to discover what's new in your world


 4.Tagged - Find your friends. Meet new people.



 5. myfriends2u - always keep in touch



7. MyKawan  - Welcome to MyKawan Community



 8. Tidak ketinggalan,  1Malaysia - connecting people to people

  


1Malaysia hanya menghubungkan komuniti di Malaysia sahaja, tidak mengira kaum, agama, budaya, warna kulit dan adat resam ye.

1Malaysia ni cik Fata la yang kenalkan kepada rakan-rakan di Facebook dia.
Termasuklah Bell sendiri. Haha. Kalau tak, Bell memang tak perasan benda alah ni wujud. Arigato gozaimasu !



saya dah cuba. anda bila lagi?

yang bawah ni pulak cik Fata punya ^^


 ha, yang bawah ni skandal cik Fata.

ala, main-main saje..
jangan marah :P

 

Berkata serentak; "kami dah cuba, anda bila lagi?"


Sebenarnya banyak lagi laman sosial yang mungkin kita tak perasan. Banyak manfaat yang kita boleh dapat kalau kita menggunakannya dengan sebaik-baiknya ^^




2 comments:

LyA said...

sy un ade jugak laa :( wuwu

Bell ^^ said...

hehe...sbb lya blum approve friend request lagi la kte x masukkan lagi...bile da approve, nnti kte masukkan ye :)

My photo
Puchong, Selangor, Malaysia
Hamba Allah. Currently studying at UiTM Perlis, Malaysia. Alhamdulillah, 2nd year Banking student. I'm Malaysian. Thanks for viewing here! :)